Skincare


IDUN Minerals

Oorsprong

IDUN Minerals is een Zweeds make-up merk gebaseerd op 100 % puur gezuiverde mineralen. Deze producten zijn dus uitermate geschikt voor een gevoelige huid (geen parfum, geen parabenen, talk of cyclische siliconen). De productieontwikkeling verloopt in overleg met Zweedse onderzoekers en dermatologen. De poederfoundation is het enige make-up product op de markt dat is goedgekeurd door de Zweedse Astma en Allergie vereniging. Ook voor wie last heeft van acne en puistjes, rosacea en andere huidproblemen, is dit gamma geschikt. 

Betekenis IDUN

De merknaam IDUN komt van de Noorse Godin van de eeuwige jeugd. Ze had een mand met gouden magische appels die ze deelde met andere goden om ze jong en onsterfelijk te houden. Patrizia Gucci, een bekende Italiaanse ontwerpster, heeft IDUN in haar ontwerpen voor de verpakkingen meegenomen.

Welke stoffen zitten er in IDUN?

IDUN Minerals is een hypoallergeen make-up gamma. Niet alleen de huid maar ook de ogen kunnen gevoelig zijn voor allergieën en infecties. Net daarom is het belangrijk om geen agressieve producten te gebruiken. Nikkel, chroom, parfum en bepaalde bewaarmiddelen zijn voorbeelden van stoffen die irritatie kunnen veroorzaken. IDUN Minerals bevat deze stoffen in geen enkel product. Producten zoals mascara hebben een bewaarmiddel nodig. De verschillende mascara’s bevatten echter verschillende bewaarmiddelen zodat je zeker één van de mascara’s kan verdragen.

Geen parabenen 

Parabenen worden gezien als een controversieel bewaarmiddel in cosmetica. SCCS (een wetenschappelijke expertgroep in de Europese Unie) onderzoekt d.m.v. studies en testen of parabenen een gezondheidsrisico vormen. Parabenen zouden vermoedelijk een hormoon-destructief effect hebben, waardoor IDUN Minerals veiligheidshalve geen parabenen bevat. 

Poederfoundations

De poederfoundations bevatten geen water en bevatten dus ook geen bewaarmiddelen. Ze bevatten enkel vier gezuiverde mineralen nl. titanium dioxide, zinkoxide, mica en ijzeroxide. Ze bevatten geen Bismuth, dit is een mineraal die de huid kan irriteren en jeuk veroorzaken, en vaak bij mensen met een gevoelige huid een reactie kan opwekken. 

Cruelty free makeup

IDUN Minerals wordt niet getest op dieren. Er zijn nog altijd heel wat vragen over het al dan niet testen op dieren. Waarom kiezen sommige make-up merken dan nog steeds om dit wel te doen? Volgens de Europese wetgeving is het niet toegestaan om de ingrediënten of het uiteindelijke product te testen op dieren. Sommige merken verkopen hun producten echter in landen (zoals China) waar de wet de producent wel verplicht om de producten te testen op dieren.

Workshop

Ontdek de wereld van minerale make-up en leer stap voor stap alle tips & tricks over hoe je best je make-up aanbrengt.

€ 20 per persoon
-intakegesprek
-make-up workshop
-ingekleurde face chart
-bij aankoop van € 50 make-upproducten, wordt de workshop u gratis aangeboden

Make-up

Dag of avondmake-up: €25
Verven wimpers of wenkbrauwen: € 12